Téma: Music
Ahoj,
šla by nějak do pozadí dát hudba, aby hrála?
Fórum české a slovenské podpory PunBB
Instalace, problémy, zkušenosti, překlady, modifikace, vzhledy,...
Nejste přihlášen. Přihlaste se, nebo se zaregistrujte.
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.
Ahoj,
šla by nějak do pozadí dát hudba, aby hrála?
tím budeš jen trápit lidi kteří mají pomalé připojení...ale určitě na to je nějáký script který hodíš do headeru...
Zvuk na pozadí -- bgsound
Dnešní nejčastější použití zvuku na stránkách je využitím tagu <bgsound>. Jedná se o nestandardní HTML tag, který zavedla firma Microsoft do svého prohlížeče Internet Explorer 3 a od té doby to nabývá na popularitě. Zapisuje se do hlavičky souboru:
<bgsound src="soubor.mid" loop="-1">
V Internet Exploreru bude taková stránka přehrávat zvuk ze souboru soubor.mid. Bude jej přehrávat nepřetržitě, protože loop je nastaveno na mínus jedna, což v tomto případě znamená nekonečno. Dá se to samozřejmě nastavit třeba na 3, pak se to bude přehrávat třikrát.
Pokud vím, bgsound může přehrávat soubory typu wav, mid, au. Prý zvládá i mp3, ale jde o to, jak brzo to začne přehrávat, protože to napřed musí celé stáhnout.
Uživatel může přehrávání zastavit stisknutím klávesy escape nebo stop v prohlížeči (ale lidé nevědí, že to jde).
Problémy řešení bgsoundNevýhodou tagu bgsound je jeho nestandardnost, z čehož vyplývá nepodpora v prohlížečích Netscape, Mozilla a dalších. Prostě to nehraje.
Další úskalí jsem zaznamenal, když jsem se snažil přihrávaný zvuk kontrolovat pomocí JavaScriptu. Prý jde do tagu bgsound přidat atribut id a pak to má metody stop() a play(). Mně to nějak nechodilo.
Podle častých dotazů usuzuji, že autorům nejvíce vadí, že se přehrávání zastaví, když se opustí stránka, to se dá částečně řešit.
Naposledy upravil: speedi (5.3.2008 20:49:53)
Stránky 1
Chcete-li přispívat, musíte se přihlásit nebo projít procesem registrace.