1

Téma: Nefunguje update z 1.2.17 na 1.3.2

Dobrý den,
Mám obsáhlé forum nyní na PunBB 1.2.17 a potřeboval bych provést update na verzi 1.3.2. Strávil jsem tim celý víkend, ale update se mi nijak nepovedl. Postupoval jsem podle návodu zde na webu uvedeného. Problém je s překonvertováním kódování. Ať jsem zadal jakékoliv z těch 3 kódování vždy to skončilo znetvořením, příspěvků, kategorií prostě všeho. Našel jsem ještě tady na foru to řešení se stažením souboru php a zadáním kódování cp... teď si přesně nevibavim jméno toho souboru, ale výsledek byl bohužel stejný. Už mě vůbec nenapadá co s tím. Bohužel odkaz Vám nemohu jen tak hodit, protože forum je pro uzavřenou komunitu uživatelů a je chráněno htaccess souborem. Prosím o jakoukoliv radu jsem docela už zoufalý. Forum má ještě před sebou nějakou budoucnost a rozhodně bych ho potřeboval aktualizovat. Moc díky za jakoukoliv radu.

2

Re: Nefunguje update z 1.2.17 na 1.3.2

Asi myslíte tento návod:

http://punbb.er.cz/forum/topic446-prech … mysql.html

Podívejte se po provedení konvertu do databáze (přes např. phpmyadmina) a zjistěte jak jsou znaky při zobrazení v UTF-8 z uloženy (je potřeba, aby byli co nejvíce různorodé).

Pak si upravte tuto část upravovacího skriptu, podle Vaší databáze...

static $tbl = array("ř"=>"ř","Ř"=>"Ř","ů"=>"ů","č"=>"č","Č"=>"Č","ě"=>"ě","ň"=>"ň","ť"=>"ť","ď"=>"ď","ľ"=>"ľ","Ď"=>"Ď");
Oficiální zástupce české a slovenské podpory PunBB, aneb jsme tu pro Vás...

3

Prostudujte také:
http://punbb.informer.com/forums/topic/ … e-process/

nebo:
http://punbb.informer.com/forums/topic/ … ade-to-13/

4

Tak jsem s tím pár dnů zabýval a bohužel bez výsledku. Možná, že jsem něco nepochopil a udělal špatně to je taky možný. Každopádně čeho jsme si ještě všiml. Zjistil jsem, že můj webserver má nastavený kódování UTF-8. Většina lidí má problém, že se jim místo diakritiky zobrazují špatné znaky můj problém je v tom, že tam, kde je první písmeno s diakritikou veškerý text končí. Prostě jsou třeba jen dvě první písmena slova před diakritikou a tam kde je diakritika tam končí už všechno žádnej text nenásleduje. Proto pokud jsem správně pochopil funkci souboru cp1252toutf8.php není mi zde moc platný, protože prochází znaky v databázi a upravuje je na znaky, který jsou mu zadány. Jenomže podle toho jak skript je rychle u mě s prací hotoví soudím, že v databázi prostě je to samí co se zobrazuje ve fóru - tedy taky třeba jen první dvě písmena před znakem obsahující diakritiku a pak už nic. To jsou takový dva poznakty, který nevím jstli něco znamenají..tak kdyby Vás něco napadlo byl bych vděčný. Díky

5

No určitě by pomohl nějaký screen databáze - tabulky s příspěvky (předpokládám, že se jedná o MySQL) - aby bylo vidět, co a jak ukládá - dále také ukázka veškerého porovnání před a po provedení upgrade a případně další info dané databázi - verze apod.

6

Měl jsem podobný problém. Ani na potřetí (ať už na ostro nebo na localu) se mi nepovedlo podle návodu správně převést databázi (1.2.20 na 1.3). Převod si neporadil s: ě, č, ř, ů, ť a možná ještě dalšími. Ostatní znaky (každopádně tyto: š, ž, ý, á, í, é, ú) se převedly. Místo nepřevedených znaků jsou otazníky.

Momentálně opravuju celou databázi ručně (cca 1000 příspěvků a 40 uživatelů) - už jsem za půlkou. tongue

Nejdřív přicházejí úsměvy, potom lži. Poslední je střelba.
Roland Deschain z Gileadu

7

nesouhlasí kodování

na tohle by se vypaltilo už udlat nějakej script, takhle ručně bych to asi nedal smile

Tou hlavou nesmíš mlátit do zdi každej den!

8

CernyT napsal:

Tak jsem s tím pár dnů zabýval a bohužel bez výsledku. Možná, že jsem něco nepochopil a udělal špatně to je taky možný. Každopádně čeho jsme si ještě všiml. Zjistil jsem, že můj webserver má nastavený kódování UTF-8. Většina lidí má problém, že se jim místo diakritiky zobrazují špatné znaky můj problém je v tom, že tam, kde je první písmeno s diakritikou veškerý text končí. Prostě jsou třeba jen dvě první písmena slova před diakritikou a tam kde je diakritika tam končí už všechno žádnej text nenásleduje. Proto pokud jsem správně pochopil funkci souboru cp1252toutf8.php není mi zde moc platný, protože prochází znaky v databázi a upravuje je na znaky, který jsou mu zadány. Jenomže podle toho jak skript je rychle u mě s prací hotoví soudím, že v databázi prostě je to samí co se zobrazuje ve fóru - tedy taky třeba jen první dvě písmena před znakem obsahující diakritiku a pak už nic. To jsou takový dva poznakty, který nevím jstli něco znamenají..tak kdyby Vás něco napadlo byl bych vděčný. Díky

Mám tentýž problém, dokážete mi prosím někdo poradit? Mám udělat screenshot databáze či fóra?

Naposledy upravil: Kobrapp (24.10.2010 17:04:15)