1 Naposledy upravil: ENTERman (3.9.2010 12:42:49)

Téma: Potíže na SWEBu

Dobrý den, jsem platícím a registrovaným zákazníkem na SEZNAMU a již cca rok používám služby jejich SQL serveru s PHP. Zprovoznil jsem si díky těmto službám i perfektní PunBB fórum v 1.3 a běželo úplně v pohodě cca rok, ale posledních několik dní přestalo fungovat (bez mého zásahu) s chybovou hláškou:

"This PHP environment doesn't have SQLite support built in. SQLite support is required if you want to use a SQLite database to run this forum. Consult the PHP documentation for further assistance."

Na jejich podporu jsem to sice ptal, ale zatím mlčí. Nejsem databázista, takže ne úplně přesně mi tato hláška napovídá, kde je problém? Můžete mi poradit o co jde, resp. zda jde o problém poskytovatele nebo potíže na mé straně zákazníka? Tak nějak tuším, že spíše to první. smile

Díky.

2

Re: Potíže na SWEBu

A jakou databázi používáte? MySQL nebo SQLite? Protože Sweb pravděpodobně již podporuje pouze MySQL...

Oficiální zástupce české a slovenské podpory PunBB, aneb jsme tu pro Vás...

3

Zdravím, jj, podle všeho to bude ono a moje fórum skutečně používá SQlite 2.1 ,ale řiznám se, že netuším jak převést stávající DB do MySQL aniž bych přišel o data.

Poradil by mi někdo, jak to "bezpečně provést?

Díky.

4 Naposledy upravil: ENTERman (10.9.2010 23:35:53)

zdravim a jestebych doplnil, ze jsem po diskusi s adminem swebu zjistil, ze sice SWEB SQLITE i nadale podporuje (v php infu swbu) je informace:

PDO Driver for SQLite 3.x enabled
PECL Module version  1.0.1 $Id: pdo_sqlite.c 293036 2010-01-03 09:23:27Z sebastian $ 
SQLite Library  3.3.6 

takze verzi 3.3.6. ale ja vyuzivam verzi 2.1. Nemuze to byt ten problem, tedy neuplna zpetna kompatibilita?

Diky

5 Naposledy upravil: ENTERman (10.9.2010 23:35:13)

Takže je to skutečně problém verzí  SQlite v2, kterou SWEB nadále v této verzi již nepodporuje. Pokud bych se tedy rozhodl o přesunutí celého fóra jinam, kde v2 ještě podporují, co vše je třeba změnit? Stačí pouze změna v souboru config.php nebo ještě někde jinde?

Díky

6

but řiznám that I do not know how to convert an existing DB to MySQL without ever losing data.
He told me if anyone know how to

HANIFKHAN