1

Téma: Chybová hláška pri editovaní fora

Pri akomko¾vek editovaní fóra mi vyhodí hlášku  -

Bad HTTP_REFERER. Boli ste odkázaný na túto stránku z neoprávneného zdroja. Ak problém pretrváva, prosím preverte 'Base URL' ¾e je správne zadaná v Admin/Options a tie¾ èi prehliadate fórum pomocou navigaèných URL. Viac informácií ohµadom overenia vzahov/odkazovania môžete nájs v dokumentácii PunBB.

Pokia¾ idem z PC z práce tak to ide meni...Ïik Rad

2

Re: Chybová hláška pri editovaní fora

Mel jsem stejny problem nez jsem narazil na tvuj. Kdyz jsem si precetl ze ti to v praci jde, doslo mi to: MUSIS SI UPRAVIT (nebo vypnout) FIREWALL!!!! big_smile

3 Naposledy upravil: krajvasek (22.10.2007 20:56:50)

gacy napsal:

Mel jsem stejny problem nez jsem narazil na tvuj. Kdyz jsem si precetl ze ti to v praci jde, doslo mi to: MUSIS SI UPRAVIT (nebo vypnout) FIREWALL!!!! big_smile

dik za radu, win firewall som vypol, ale nepomohlo.... sad

4

Tipuju ze je chyba v nastaveni prohlizece. Pravdepodobne zakazane posilani refereru. Pokud nevis kde to zapnout, napis jaky prohlizec pouzivas.

5

V práci mám mozilu, doma IE 7.  Teraz, keď som prišiel do práce, zapol som mozilu a vstúpil som do fóra ako prihlásený. ( zrejme som sa neodhlásil, keď som odchádzal). Mohla by byť aj v tomto chyba? Vyskúšam aj to. Čo to je ten referer?

6

Teraz mi to už nejde ani z práce... sad((((

7

Referer je adresa aktualni stranky. Prohlizec ji posila serveru pri prechodu na jinou stranku. To znamena ze cilovy skript se dozvi ze ktere stranky je volan. PunBB timto zpusobem kontroluje, zda je editacni akce zadavana ze spravne stranky (a neni treba volana robotem). Posilani refereru se da v prohlizeci vypnout, coz pak muze zpusobovat problemy v aplikacich, ktere jej vyuzivaji prave pro zminene kontroly. Jak psal gacy posilani referer muze blokovat i firewall.

8

Napište sem URL adresu fóra, kde se to děje. Jinak zkuste smazat soubory v /cache/

Oficiální zástupce české a slovenské podpory PunBB, aneb jsme tu pro Vás...

9

TradeCZ napsal:

Napište sem URL adresu fóra, kde se to děje. Jinak zkuste smazat soubory v /cache/

Ďakujem za ochotu pomôcť. Je to www.forum.lehota.sk .

10

Myslím, teda viem, čo bola chyba. Náhodou som na to prišiel. Editovanie ide len vtedy, pokiaľ idem z odkazu z hlavnej stránky (www.lehota.sk). Pokiaľ sa prihlásim z www.forum.lehota.sk tak EDITOVANIE nejde a hádže spomínanú chybu. Tak. Ďakujem za pomoc....

11

aj na mojom fore sa vyskytla podobna chyba pri otvoreni stranku na urcity topic vypisalo chybu "neexistuje taka stranka", mozem pouzivat link s alebo bez www , skoda ze tam neexistuje altrnativna adresa, moc som sa nezaobral nad tym ako sa da spravit v topicoch v podstate interny odkaz na nejaky topic na ktory sa chcem odkazovat.
napr nie takto http://punbb.er.cz/forum/viewtopic.php?id=195
ale nejako inac bez linku na stranky  ...viewtopic.php?id=195

12

JR napsal:

Tipuju ze je chyba v nastaveni prohlizece. Pravdepodobne zakazane posilani refereru. Pokud nevis kde to zapnout, napis jaky prohlizec pouzivas.

Hezký den,
velmi se omlouvám, že oživuji takto staré téma, ale v minulých dnech jsem narazil na stejný problém. Bohužel jsem ale nepřišel na to, jak ve Firefoxu verze 3.6.3 ten referer ve Windows 7 zapnout.

V IE mi administrace DF (http://www.mo-na-ko.net/php/portal) funguje, ale nerad bych ho používal.

Mnohokrát děkuji.

MoNaKo - MOdelařina NA KOleně s diskuzí na PunBB 1.4.4

13

Jelikož s tím někteří mohou mít problém, tak zde napíšu, jak jsem to nakonec vyřešil:
Problém jsem odhalil, ale dalo to opravdu zabrat. Poté, co jsem zjistil, že je to pouze Firefoxem, tj. v IE vše funguje, jsem začal intenzivně pátrat. Všude se člověk jen dočte, že se musí ve Firefoxu povolit odesílání tzv. refereru, ale již nikde není psáno, jak toho docílit sad.

Nakonec jsem dospěl k tomu, že nejjednodušší  (ale nejnebezpečnější a nejméně uživatelsky přívětivé) to bude zkusit přímo v souboru config, který lze načíst zadáním příkazu about:config přímo do adresního řádku prohlížeče.

Po odkliknutí varování  jsem pomocí filtru dal hledat slovo referer a z nalezených jsem vybral a změnil:
extensions.illimitux.ilx_pref_referer na hodnotu false
network.http.sendRefererHeader na nenulovou hodnotu (v mém případě 3)

Závěrem jen upozorňuji, že se jedná pouze o mnou vyzkoušený způsob a nikomu ho nenutím. To varování tam opravdu není zbytečně, protože jakákoli změna může zapříčinit selhání Firefoxu a zvýšit bezpečnostní rizika!

MoNaKo - MOdelařina NA KOleně s diskuzí na PunBB 1.4.4